Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

 

Belangrijke informatie voor u als ondernemer!

 

Duurzame inzetbaarheid is onmisbaar!

 

Het is al lang geen nieuws meer dat we langer moeten doorwerken, maar hoe houd je een ieder vitaal zodat dat langer doorwerken ook mogelijk blijft? Medewerkers moeten naast het betrokken worden bij dit gegeven, tevens in staat blijven om zowel psychisch als fysiek langer en gemotiveerd te blijven werken.

 

Indien u nu niet start met duurzame inzetbaarheid, dan heeft u straks een probleem. Dus, stel het niet verder uit en maak nu een begin met duurzame inzetbaarheid op uw werkvloer.

 

Risico inventarisatie & evaluatie

 

Steeds meer ondernemers hebben intussen, de door de overheid verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), als onderdeel van het risicomanagement al laten uitvoeren.

Eén van de uitkomsten ervan is het moeten vaststellen van de gezondheidsrisico’s uit arbeid voor uw werknemers.

 

PMO

Die risico's zijn relatief eenvoudig te bepalen door het uitvoeren van een, eveneens verplicht, Preventief Medisch Onderzoek. Bij de meeste keuringsinstanties loopt een beetje PMO-onderzoek al snel aardig in de papieren, reden waarom ondernemers het dan dikwijls verder laten afweten.

 

Jammer, want juist zo’n onderzoek mits goed uitgevoerd, zorgt voor gezondere werknemers, een daling van met name het langdurig verzuim en minder instroom in de WIA. Zo leidt het, zeker bij herhaalde uitvoering, vrijwel altijd tot grote kostenbesparingen.

 

Zo’n onderzoek brengt de gezondheid van uw werknemers, helder in kaart.

Problemen die met gezondheid en werk te maken hebben komen daarmee vroegtijdig aan het licht en voorkomen onnodige toekomstige problemen voor u en uw medewerkers.

 

Echter, goed Preventief Medisch Onderzoek hoeft niet duur te zijn. Alpha Preventie Keuringen is door haar unieke APK-Onderzoeksmethode al sinds 2004 in staat gebleken om tot volle tevredenheid van haar opdrachtgevers, kwalitatief hoogwaardig onderzoek te leveren, voor een voor elke ondernemer betaalbare prijs.

 

Benieuwd naar onze aanpak en tarieven, kijk direct even verder op deze website of neem nu meteen even contact met ons op. (Klik hier)